Ziekenhuizen vergelijken

Als u een ingreep of behandeling moet ondergaan kunt u zelf bepalen naar welk ziekenhuis u gaat. Vanaf vandaag kan iedereen ziekenhuizen vergelijken op de website KiesBeter.nl.

Etalagegegevens
De website biedt etalage-informatie van elke afzonderlijke ziekenhuislocatie in Nederland. Dat wil zeggen: gegevens over de specialismen en voorzieningen die terplekke worden aangeboden. Als u bijvoorbeeld een heupoperatie moet ondergaan kunt u aangeven binnen welke afstand u een ziekenhuislocatie zoekt met dit specialisme. Vervolgens kunt u de selectie verfijnen door extra criteria op te geven. Als u suikerpatiënt bent kunt u de selectie verder inperken tot ziekenhuislocaties met speciale diabeteszorg. Of u kiest een ziekenhuis waar uw partner, als hij/zij ’s avonds na een drukke werkdag bij u op bezoek komt, met u mee kan eten.

Uitbreiding
De etalagegegevens zijn verzameld door de Consumentenbond, maar de ziekenhuizen onderhouden ze verder zelf. De actualiteit is daardoor optimaal gewaarborgd. De etalage-informatie vormt de eerste stap op weg naar een complete keuzesite voor ziekenhuizen. De website wordt de komende tijd uitgebreid met wachttijden, tarieven, prestatiegegevens en patiëntentevredenheid. Kijk dus eens rond op KiesBeter.nl, ook voor informatie over medicijnkosten en verzekeringen.

Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, maart 2005


01-11-2007


Contact

Telefoon 030-6562862
 

D. van Steenis, huisartsenpraktijk

Langstraat 4a
3981 EV Bunnik
Telefoon:
030-6562862
voor spoed buiten kantoortijden Huisartsenpost Houten
Hofspoor 2
088-1309680
Routebeschrijving >

Patiënt­omgeving