Assistentes en praktijkondersteuning

Assistentes

De doktersassistentes hebben dagelijks spreekuur van  9.30 uur - 10.00 uur en 15.00-15.30 naast de contacten zonder afspraak

Voor ondermeer de volgende zaken kunt u terecht bij de assistentes:

  • Oren uitspuiten
  • Hechtingen verwijderen
  • Bloeddrukmeting
  • Wondcontrole of injecties
  • Bendeling van wratten kan elke maandagmiddag en dinsdagochtend
  • Vermoeden van blaasontsteking? Graag voor 11.00 uur een ochtendurine bij de assistente afgeven, zodat deze kan worden nagekeken

Praktijkondersteuning Somatiek  (POH-S)

De POH-S is een doktersassistente of verpleegkundige, die een speciale HBO-vervolgopgeleiding heeft gevolgd om bepaalde taken van de huisarts over te nemen of bepaalde taken te ondersteunen. Bianca van Rooijen is in onze praktijk werkzaam als POH-S. Zij begeleidt patienten met diabetes, astma/COPD, hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol. Zo geeft zij voorlichting over het ziektebeeld, begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en voert controleonderzoeken uit. Verder kan zij aanvullend onderzoek doen naar bijvoorbeeld uw bloeddruk, bloedvaten, hartritme en longfunctie. Ook kunt u bij haar terecht voor begeleiding als u wilt stoppen met roken. Zij werkt in nauw overleg met de huisartsen volgens vastgelegde protocollen. 

Bianca van Rooijen is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdagochtend.

Praktijkondersteuning ouderenzorg

We hebben veel ouderen in de praktijk, en met de meeste hebben we al veel contact. Toch is er behoefte aan een betere screening met een brede kijk van dit deel van onze patienten. Daarom is per maart 2019 Annemiek van Vliet ( tevens doktersassistente ) gestart met het bezoeken op afspraak van ouderen thuis. Daarbij worden allerlei zaken " in kaart gebracht" waar we later weer met zijn allen veel aan kunnen hebben. Ook wordt er zo nodig een actieplan gemaakt of simpelweg een aantal zaken gelijk geregeld, ook wordt er vervolg afgesproken.

Praktijkondersteuner GGZ

De POH-GGZ is werkzaam binnen een huisartsenpraktijk en werkt met de huisarts samen. Zij biedt ondersteuning, begeleiding en kortdurende behandeling van patiënten met psychische, psychosomatische en psychosociale problematiek. Denk hierbij aan o.a. depressieve - of angstklachten, stress / spanning, trauma, rouwverwerking, burn-out, slaapproblemen en relatieproblemen. De POH-GGZ valt onder verantwoordelijkheid van de huisarts, en u kunt alleen op consult bij de POH-GGZ na doorverwjzing van de huisarts. Tijdens het kennismakingsgesprek anayseert zij de problemen die bij u spelen en kijkt zij samen met u naar de beste behandeling. Dit kunnen gesprekken bij haar zijn, maar zij kan u zo nodig in overleg met de huisarts ook doorverwijzen naar een passende zorgverlener in de buurt (zoals maatschappelijk werk, psycholoog, psychiater).

Saskia van Wessel is aanwezig op donderdag en vrijdag tot 14.30 uur

Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de gesprekken met de POH-GGZ of POH-S. De consulten maken deel uit van de huisartsenzorg in het basispakket van uw zorgverzekering.

Contact

Spoednummer levensbedreigend 112
 

D. van Steenis, huisartsenpraktijk

Langstraat 4a
3981 EV Bunnik
Telefoon:
030-6562862
voor spoed buiten kantoortijden Huisartsenpost Houten
Hofspoor 2
088-1309680
Routebeschrijving >

Patiënt­omgeving