Assistentes en praktijkondersteuning

Assistentes:

Voor een aantal zaken kunt u terecht bij de assistentes: oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, bloeddrukmeting, wondcontrole of injecties. Ook de behandeling van wratten kan bij de assistente: elke maandagmiddag en dinsdagochtend.

Vanaf einde 2017 houden de doktersassitentes eigen spreekuren op vaste tijden, naast de contacten zonder afspraak: de vaste tijden ( op afspraak ) zijn: 11.00-11.30 en 15.00-15.30 dagelijks

Wilt u bij een vermoeden van een blaasontsteking voor 11.00 uur een ochtendurine bij de assistente afgeven, zodat deze kan worden nagekeken?

Praktijkondersteuning Somatiek  

Een praktijkondersteuner somatiek is een doktersassistente of verpleegkundige, die een speciale HBO-vervolgopgeleiding heeft gevolgd om bepaalde taken van de huisarts over te nemen of bepaalde taken te ondersteunen. Mw van Rooijen  is in onze praktijk werkzaam als POH Somatiek. Zij begeleidt patienten met diabetes, astma/COPD, hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol. Zo geeft de praktijkondersteuner voorlichting over het ziektebeeld, begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en voert controleonderzoeken uit. Verder kan zij aanvullend onderzoek doen naar bijvoorbeeld uw bloeddruk, bloedvaten, hartritme en longfunctie. Ook kunt u bij haar terecht voor begeleiding als u wilt stoppen met roken. Zij werkt in nauw overleg met de huisartsen volgens vastgelegde protocollen. 

Bianca van Rooijen is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdagochtend.

Praktijkondersteuner GGZ

Een praktijkondersteuner GGZ heeft een vooropleiding tot SPVer ( verpleegkundige voor de geestelijke gezondheidszorg ) of een andere HBO vooropleiding om taken op dit vlak - geestelijke gezondheidszorg - over te nemen of bepaalde taken te ondersteunen. Dat gaat bijvoorbeeld om hulp bij angst- en depressieve klachten, bij burn-out en verslavingsklachten etc. 

Onze praktijkondersteuner, Sakia van Wessel, gaat daarbij volgens een vaste werkwijze en in nauw overleg met de huisartsen met u in gesprek. Ook kan het zijn, dat er vervolg behandelingen worden geadviseerd in overleg met u en de huisarts. Daarover heeft de praktijkondersteuner een goed overzicht en ook goede toegang. e-Health mogelijkheden worden door ons ondersteund. Ook bestaat de mogelijkheid van het consulteren van een psychiater ( we afspraken met GGZ Heuvelrug, te Driebergen gemaakt )

Saskia van Wessel is aanwezig op maandagmiddag, donderdag en vrijdag.

Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de gesprekken met de POH GGZ of POH Somatiek. De consulten maken deel uit van de huisartsenzorg in het basispakket van uw zorgverzekering.

Contact

Telefoon 030-6562862
 

D. van Steenis, huisartsenpraktijk

Langstraat 4a
3981 EV Bunnik
Telefoon:
030-6562862
voor spoed buiten kantoortijden Huisartsenpost Houten
Hofspoor 2
088-1309680
Routebeschrijving >

Patiënt­omgeving